Erhverv

Ny restaurant med fokus på fællesspisning åbner i Ørholm lørdag 1. februar

Restauranten 'My Dining Room' i Ørholm slår dørene op 1. februar. Privatfoto

Fællesspisning er kommet for at blive. Det mener Marianne Borg-Hansen, som 1. februar åbner et nyt spisested i Ørholm med inspiration fra alverdens køkkener.

I Ørholm ved rundkørslen Kulsviervej/Nøjsomhedsvej/Ørholmvej har der siden 1930’erne ligget en lille restaurant. I starten var det en bodega; siden blev det til en græsk taverna, og nu – efter at have været lukket nogle år – genopstår den som en restaurant for fællesspisning.

Restauranten hedder “My Dining Room” og skal være et samlingssted for nærmiljøet og omegnen, hvor folk kan mødes til fællesspisning to gange om ugen og til brunch hver første søndag i måneden. Desuden kan den lejes til private fester, virksomhedsmøder og andre aktiviteter, lyder det i en pressemeddelelse.

Bag restauranten står Marianne Borg-Hansen. Hun er selvlært kok og har haft cateringvirksomheder rundt omkring i verden, hvor tilværelsen nu førte hende. Marianne var gift med en medarbejder i den danske udenrigstjeneste og fulgte sin mand på de poster han blev sendt til. Hun startede sin første virksomhed i Moskva i 1986; det var under Sovjetunionen, og der var mangel på fødevarer.

Efter Moskva blev det til Washington, London, Kyiv og Beograd – med fire år på hver post. På de sidste poster var hendes mand blevet ambassadør, som betød at ægteparret også stod for at repræsentere Danmark i Georgien, Armenien og Bosnien – lande med spændende og fremmedartet mad. Herudover blev det til rejser i Brasilien, Caribien, Japan og Nordafrika og mange andre steder. Og overalt samlede Marianne på inspiration og opskrifter.

Dette vil nu komme til udtryk på menukortet i den nye restaurant, Marianne slår dørene op til 1. februar. Menuen vil skifte land hver uge – indimellem vil der dog også blive plads til dansk og nordisk mad med et moderne twist. Marianne vil også samarbejde med en gruppe af danskere med etnisk baggrund fra andre lande, for at maden skal blive så autentisk som mulig.

Fællesspisning bliver stadig mere populært i Danmark, og dette har flere årsager, mener Marianne Borg-Hansen.

– Mange er blevet lidt trætte af, hvad nogen har kaldt “pincetmad” – mad hvor der er kælet for hver detalje i retterne, men som også koster derefter. Mange har lyst til enklere mad, hvor der alligevel ikke gåes på kompromis med smag og kvalitet, og hvor det er til at betale, fortæller hun.

Mottoet for restauranten er, at folk skal kunne huske, hvad det var, de spiste.

– Maden giver et fælles samtaleemne, og det at spise sammen giver folk mulighed for at træffe nye mennesker under afslappede former. Ved at deles om maden, kommer man tættere på hinanden, siger Marianne Borg-Hansen og tilføjer:

– I en travl verden, hvor mange af de menneskelige relationer, vi før havde til hinanden fysisk, nu er erstattet af internettet, er det svært at møde andre mennesker. Her giver fællesspisningen nye muligheder.

“My Dining Room” åbner lørdag den 1. februar med åbent hus til Cava, canapeer og kransekage. Da de fysiske rammer sætter en grænse for antallet af gæster, kræver det tilmelding på www.mydiningroom.dk, men arrangementet er gratis.

 

Kommentarer