Livsstil og forbrug

Norsk husarbejds-app indtager Danmark

Appudvikleren Robin Havre (36) og hans kæreste Eva Michelet Berntsen (31) tjekker i appen, hvem der har lavet mest husarbejde.

Appen, som viser hvem i familien der laver mest husarbejde, blev hurtigt en af Norges mest populære apps. Nu er den oversat til dansk.

-Appen giver en oversigt over, hvem der har gjort hvad af husarbejdet, og hvem der har lavet mest, siger Robin Havre, udvikleren bag Samboer.app.

Var ment som en spøg, men topper nu listerne

– Jeg var sikker på, at jeg lavede mest husarbejde. Kæresten var uenig og derfor lavede jeg denne app. Det var oprindeligt ment som en spøg.

Men spøgen blev hurtigt til alvor.

-Der begyndte at gå sport i at udføre opgaver og samle point. Venner der så appen havde også lyst til at bruge den, så det måtte vi åbne for.

Appen blev offentligt tilgængelig lige før jul, og er på kort tid blevet meget populær. Nu har den over 130.000 registrerede brugere, og har længe ligget på Apples toplister i App Store.

Tog fejl

– Udgangspunktet for appen var at bevise, at jeg lavede mest. Da vi opgjorde status efter en måned, viste det sig, at det var mig der bidrog mindst.

Ifølge statistikken for den første tid, lavede han kun 40% af husarbejdet.

-Jeg har altid set mig selv som en moderne mand og været sikker på, at arbejdsfordelingen hjemme har været ligestillet. Tallene i appen kom som en overraskelse.

Håber appen bidrager til ligestilling

-Jeg arbejder hårdt på at bidrage mere, så jeg tager min del af ansvaret derhjemme. Der er ingen grund til, at Eva skal gøre mere end mig.

Nu håber han, at appen kan have en tilsvarende effekt i andre parforhold.

-Ved at arbejdsfordelingen bliver så synlig, tror jeg, opgaverne automatisk vil blive mere retfærdigt fordelt.

Tilgængelig i Danmark

-Flere danskere sendte os e-mails og tog kontakt på de sociale medier. Nogen meldte sig også frivilligt til at oversætte appen.

-Derfor har vi de sidste par uger arbejdet hårdt på at oversætte appen. Nu er det meste på plads og vi er officielt lanceret i Danmark.

Appen kan findes på Apple App Store og Google Play, eller på appens hjemmeside.

Bliver bachelorprojekt på IT-Universitetet i København.

Samboer.app bliver i øjeblikket undersøgt i forbindelse med et bachelorprojekt for Digital Design og Interaktive Teknologier på IT-Universitetet i København.

“Vi hørte om appen på TV 2 News og tænkte, det kunne være et interessant emne at undersøge”, siger Amalie Christine Bagger, studerende ved IT-Universitetet i København.

Sammen med sine medstuderende, Ida Gade Andersen og Julie Steen Bartels, skal hun afdække, hvordan forskellige husstande bruger appen, og hvordan dagligdagen i et hjem bliver påvirket, når huslige pligter omsættes til data.

Projektet vil køre frem til april og rapporten forventes at være klar i løbet af maj.

Fakta om Samboer.app

● Udviklet af Robin Havre (36), oprindeligt som en spøg

● Lader medlemmerne af et hjem logge det husarbejde, de gør

● Har over 130.000 registrerede brugere

● Er tilgængelig for iPhone og Android fra https://samboer.app

● Appen giver point baseret på udførte opgaver og kårer en vinder hver dag, uge og måned

● Appen er gratis at bruge, men kan opgraderes med et betalt abonnement for adgang til ekstra statistik

Kommentarer