Livsstil og forbrug

Kendte donerer tøj til Kræftens Bekæmpelses genbrugs-pop-up

Du kan bl.a. købe skuespiller Laura Drasbæks tøj Kræftens Bekæmpelses nye pop-up butik i Indre København. Foto: Kræftens Bekæmpelse.

Har du altid drømt om at have lige så meget attitude som dem fra Suspekt? Eller en cool personlig stil som sangerinden Aura? Så kom til Kræftens Bekæmpelses genbrugs-pop-up i København med tøj doneret af kendisser som Laura Drasbæk, Szhirley, Aura og Suspekt.

På Vester Voldgade 7 i hjertet af København bliver et tomt butikslokale snart forvandlet til en genbrugs pop-up. Torsdag 25. november og en måned frem rykker Kræftens Bekæmpelse Genbrug nemlig ind med et stærkt hold af frivillige for at sælge kendte danskers brugte tøj, sko og tasker til genbrugspriser. Overskuddet fra salget går naturligvis til Kræftens Bekæmpelse.

Frivillige og kendissers fortjeneste

-Vi er så privilegerede at vi på den ene side har en række dedikerede frivillige som brænder for kræftsagen og gerne vil tilbyde deres arbejdskraft og på den anden side har en række kendte danskere, som gerne vil give deres brugte tøj til kræftsagen. Dét set-up ønsker vi selvfølgelig at få mest muligt ud af. Derfor lancerer vi en pop-up butik, udtaler chef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug, Ole Saatterup.

Kræftens Bekæmpelse har i forvejen 15 velfungerende genbrugsbutikker i Danmark, men København er dog ikke med på landkortet. Så da et stort og lyst butikslokale dukkede op i indre København var det en enestående chance for at få Københavnerne til at købe brugt tøj til fordel for kræftsagen.

Sangerinder, komikere, skuespillere og international foldboldspiller smider tøjet

Kendte danskere som Szhirley, Aura, Nabiha, Lakserytteren, Victor Lander og Suspekt er blandt dem, der allerede har doneret deres brugte tøj. Men også professionel fodboldspiller, Pernille Harder, som til dagligt er bosiddende i England, har doneret sit tøj til Kræftens Bekæmpelse.

En frivillig var for nylig i England og på hjemturen til Danmark skulle hun selvfølgelig have to af Pernilles kufferter fyldt med genbrugsguld med sig, så fodboldspillerens tøj kan komme på giner, hylder og bøjler sammen med de andre kendtes tøj.

Frivillige tror 100 pct. på konceptet

En af de mange frivillige, som har meldt sig under fanen til at hente tøj hos kendte danskere og efterfølgende lange det over disken til fordel for kræftsagen, er 34-årige Kersti Bøgebjerg. Til dagligt arbejder hun hos et eventbureau, men den næste måneds tid har hun valgt at supplere sit arbejde med frivilligtimer hos Kræftens Bekæmpelse.

-Jeg har tilbudt min arbejdskraft fordi jeg gerne vil støtte op om kampen mod kræft og fordi jeg ligesom de andre frivillige 100 pct. tror på konceptet. Der er virkelig meget godt tøj at komme efter, så jeg håber folk vil komme forbi og støtte den gode sag, udtaler Kersti Bøgebjerg, som selv har haft kræft tæt inde på livet, da hun for 8 år siden mistede sin morfar til sygdommen.

Praktisk information om pop-up butikken:

Pop-up butikken ligger på Vester Voldgade 7, 1552 København V og holder åbent fra torsdag 25. november til og med 23. december. Butikken vil være åbent på hverdage i tidsrummet fra kl. 10-17 og lørdage fra kl. 11-14. Derudover vil der løbende være mini events i butikken i december. Det vil desuden være muligt at indlevere brugt tøj i pop-up butikkens åbningstid.

Reception

På åbningsdagen vil der være reception fra kl. 17-21 med bl.a. dj, live band, snacks og drikkevarer. Alle er velkomne.

Kommentarer