Kultur

Her er værtsbyerne til Royal Run ’22

H.K.H. Kronprinsen i den nye Royal Run T-shirt. Foto: Matthew James/Royal Run.

Hele fem byer får kongeligt besøg, når Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år. To debutanter og tre gengangere er klar til at byde danskerne velkomne til verdens største royale løbefest.

Med hele fem Royal Run værtsbyer er der lagt op til, at endnu flere danskere får mulighed for at deltage i det populære event.

Kolding og Næstved er de to debutanter, der har meldt sig klar til at byde velkommen til festen 2. pinsedag. Aarhus var værter for Royal Run i 2018 og 2019 og vender således tilbage efter et par års pause, mens Aalborg og København/Frederiksberg er klar til at gentage succesen for fjerde gang i træk.

”Igen i år har vi mulighed for at udvide Royal Run, så endnu en by får kongelig deltagelse. Vi ved, at Royal Run er mange deltageres første motionsevent, og også i de nye byer kan deltagerne fejre fællesskabet og opleve glæden ved bevægelse,” siger Jens Otto Størup, adm. direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere

”Vi glæder os til at byde velkommen til en helt unik motionsfest, hvor alle kan være med. Igen i år holder vi fast i at give deltagerne muligheden for både at løbe eller gå distancer helt ned til One mile (1,609 km). Alle skal føle sig velkomne, det er alfa og omega for os og for Kongehuset,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe.

Tilmelding til Royal Run begynder den 16. december kl. 12:00, og foregår via Royal Runs hjemmeside: Royalrun.dk.

OM ROYAL RUN

  • Royal Run finder afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
  • Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
  • Sidste års Royal Run blev afholdt den 12. september i Aalborg, Sønderborg, Odense og København/Frederiksberg. På Bornholm blev Royal Run afholdt uden kongelig deltagelse.
  • Over 79.000 var tilmeldt Royal Run ’21.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: royalrun.dk fra den 16. december kl. 12:00

Kommentarer