Kultur

Få overblik over Tour De France-trafikken med nyt digitalt værktøj

Skal du være tilskuer, når Tour de France kommer til Danmark, så udforsk det nye trafikunivers på letourcph.dk. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet.

Nyt trafikunivers på letourcph.dk bliver den centrale indgang for trafikinformationer i forbindelse med Tour de France i Danmark. Her kan du forberede dine Tour-planer, hvad enten du bor langs ruten, kommer rejsende til cykelløbet i bil eller med offentlig transport – eller hvis du skal på job, på sommerferie eller en tur i sommerhuset, mens Touren står på.

Om mindre end to måneder begynder verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark med tre unikke, tilskuervenlige etaper. De 384 kilometer cykelløb på dansk asfalt får sammen med den gule folkefest stor betydning for trafikken langs hele ruten og på tværs af landet.

Som en hjælp til Tourens mange tilskuere lanceres nu et nyt, digitalt trafikunivers på letourcph.dk. Her kan man i ro og mag udforske ruten på en række interaktive kort og se, hvordan man kommer lettest til og fra cykelløbet – uanset hvilken af de 13 danske Tour-kommuner man bor i eller har planer om at besøge. Og uanset om man er i bil, på cykel, gående eller med offentlig transport.

Direktør Ida Bigum Nielsen, Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, siger: 

Tour de France i Danmark er en meget stor begivenhed, der kommer til at påvirke trafikken langs ruten og på tværs af landet. Derfor er vi glade for at kunne lancere et trafikunivers, så man kun behøver lede efter svar ét sted, inden man tager ud og ser Tour de France eller drager på ferie. De interaktive trafikkort bliver en stor hjælp for både danske og udenlandske tilskuere til løbet, men også for dem, der bor langs ruten eller i en af Tour-kommunerne, som har brug for at se, hvornår deres lokalområde påvirkes af Tour-starten”. 

Vejspærringer og offentlig transport under Touren

Letourcph.dk vil også hjælpe folk videre til relevant viden om fx kollektiv transport, lokale parkeringsforhold, Storebæltsbroen og Vejdirektoratets trafikinfo.dk, hvis man skal uden om løbet, på job, i sommerhus eller på ferie samtidig med Tour de France.

Allerede nu kan man på Vejdirektoratets hjemmeside trafikinfo.dk få overblik over planlagte vejspærringer i forbindelse med Tour de France. Både tilskuere og øvrige trafikanter kan her planlægge, hvordan man bedst kommer frem i bil. Det er også på Vejdirektoratets trafikkort, man kan orientere sig om den aktuelle trafiksituation på statsvejene før, under og efter cykelløbet.

Planlægger man at tage til cykelløbet med offentlig transport, så kan du via letourcph.dk blive ledt videre til www.transporttiltouren.dk, der viser den hurtigste rute til kommunernes fanområder med kollektiv transport – og blive guidet til hvilken type billet, der giver mening for netop din rejse.

Uanset om du er i bil, på cykel, gående eller med offentlig transport, så hold dig ajour på letourcph.dk.

Kommentarer