Livsstil og forbrug

December-salget i Røde Kors-butikker steg med 31 %

’Bedste december nogensinde’, siger chef for genbrug i Røde Kors, Tina Donnerborg, som bemærker stigning i salget af især tøj og køkkenudstyr. Salget af gavekort steg til det tredobbelte sammenlignet med sidste år.

Danskerne har virkelig taget genbrug til sig – også når det handler om at give gaver. Det kan Røde Kors-butikkerne se på salget i december 2021, som ligger en tredjedel højere end december året før.

Det er især i kategorierne dame- og herretøj, at salget er vokset, men også køkkenudstyr har oplevet øget popularitet hos genbrugskunderne.

”Det er varer, som man både kan bruge selv men også kan forære til andre, og jeg tror, at stigningen i december måned generelt kan ses som udtryk for, at genbrug både til eget brug og som gaver bliver mere og mere almindeligt”, siger chef for genbrug i Røde Kors, Tina Donnerborg.

Hun er opmærksom på, at butikkerne var tvunget til at holde lukket nogle dage i december 2020 som følge af coronarestriktioner. Dog valgte mange Røde Kors-butikker selv at holde lukket mellem jul og nytår i 2021, hvorfor omsætningen primært er fra ugerne op til jul.

Populære gavekort

At danskerne er blevet gladere for give genbrug i gave ses tydeligt i salget af gavekort til udvalgte Røde Kors-butikker. Denne kategori er steget med hele 285 % sammenlignet med antallet af solgte gavekort i december 2020.

”Det er vi simpelthen så glade for, for med et gavekort til en af vores butikker skåner man miljøet og sikrer støtte til nødhjælp og sociale indsatser både nationalt og internationalt. Det er et andet take på forbrug, og det er den vej, vi ønsker, at vi slår endnu mere ind på som samfund”, siger Tina Donnerborg og fortsætter:

”Genbrug skal blive reglen frem for undtagelsen. Det er der, vi gerne vil hen”.

Bruger flere penge

Også det, der kaldes ’kurvestørrelse’ steg i december sammenlignet med december året før. Kurvestørrelse dækker over den samlede værdi af en ekspedition, dvs. det beløb, kunden betaler ved kassen for varer købt samtidig. Hvor kurvestørrelsen i december 2020 var på 91 kr. i gennemsnit, lød beløbet i december 2021 på 130 kr., hvilket er en stigning på hele 43 %.

Røde Kors har 250 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Gavekort kan indløses i udvalgte butikker.

Kommentarer