Livsstil og forbrug

Børns Vilkår lancerer nyt indsamlingsevent: Gå for BørneTelefonen og vær med til at hjælpe børn, der har det svært

Børns Vilkår lancerer nyt indsamlingsevent, der kombinerer gå-glæde med lysten til at støtte op om BørneTelefonens arbejde. Gennem sponsoraftaler og lokale netværk skal deltagerne samle midler til, at endnu flere børn kan få hjælp.

Fra februar til oktober 2022 inviterer Børns Vilkår gå-glade danskere fra hele landet til at være en del af det nye indsamlingsevent Gå for BørneTelefonen. Om man er fra den mindste eller største by i landet, gør ingen forskel – det er deltagernes engagement, der driver det.

På lokalt forankrede gå-hold, skal deltagerne planlægge og afvikle vandre-træning, lave lokale sponsoraftaler og arbejde for at opfylde holdets fælles indsamlingsmål til BørneTelefonen. Kulminationen er en rejse til Caminoen i Nordspanien.

”Jeg er glad for at kunne løfte sløret for Børns Vilkårs nye indsamlingsevent Gå for BørneTelefonen. Det skal fungere lidt som en fritidsaktivitet på samme måde som fodboldholdet – her kombinerer vi så bevægelse og fællesskab med at indsamle midler til gavn for børn og unge. Pengene skal gå til vores arbejde på BørneTelefonen og vil betyde, at endnu flere børn og unge kan få hjælp,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Børns Vilkår vil med Gå for BørneTelefonen bidrage til det sociale gå-fællesskab, som især voksede under corona-nedlukningerne.

Faglige samarbejdspartnere

For at give deltagerne den bedste oplevelse har Børns Vilkår allieret sig med Jysk Rejsebureau, som planlægger kost, logi og baggagetransport til Caminoen i Nordspanien.

”Hos Jysk Rejsebureau er vi rigtig stolte over at være valgt som samarbejdspartner for Gå for BørneTelefonen-projektet. Udover at turens indhold rimer på vores ”Mærk Verden”-ideologi, så er det naturligt en ekstra bonus, at man her vandrer i en god sags tjeneste,” siger Peter Andersen, produkt- og marketingchef i Jysk Rejsebureau.

Børns Vilkår har også indgået et samarbejde med sportskæden Eventyrsport, som har sammensat en tøjpakke til deltagerne med en skaljakke, en softshell-jakke og to t-shirts.

”Vi ser i Eventyrsport meget frem til samarbejdet med Børns Vilkår. Det taler rigtigt meget ind i kernen af, hvorfor vi i sin tid startede Eventyrsport, og det handler om glæden ved at komme ud i naturen. Vi ved, hvor meget godt det gør for alle os mennesker at komme ud og gå, og når man så samtidig kan være med til at hjælpe børn, som har det svært, så går det hele ligesom op i en højere enhed,” siger Lars Sejer Sørensen, CEO i Eventyrsport.

BørneTelefonen havde sidste år over 52.000 rådgivninger med børn og unge. Nogle af de hyppigste emner var forholdet mellem barn og forældre, forelskelse, og særligt ensomhed fyldte meget i løbet af coronanedlukningerne.

Fakta om Gå for BørneTelefonen

  • Der er i første omgang plads til op mod 20 deltagere på hvert af de lokale gå-hold. For at være en del af Gå for BørneTelefonen skal man være over 18 år og skrive en motiveret ansøgning. Det er ikke en enkelt gåtur. Man forpligter sig til et socialt gå-fællesskab, der indsamler midler til BørneTelefonen og træner op til at gå et stykke af Caminoen i Nordspanien med afslutning i Santiago de Compostela. Dagsruterne på Caminoen er på mellem 16 og 29 km og giver en samlet tur på ca. 125 km.
  • Ansøgningsfrist for deltagelse i Gå for BørneTelefonen er 1. februar 2022. Den 14. februar får ansøgerne besked om, hvorvidt de har fået en plads.
  • Tilmeldingen er åben allerede i dag på www.børnsvilkår.dk/gå
  • For spørgsmål eller andre henvendelser, skriv til gfb@bornsvilkar.dkeller ring til36 18 01 38, man-fre kl. 10.00 – 15.00.
  • Det kommer til at koste cirka 9.500 kroner at være deltager på Gå for BørneTelefonen.
  • Med i prisen følger en tøjpakke (1 stk. Haglöfs skaljakke, 1 stk. Haglöfs softshell-jakke og 2 stk. t-shirts fra Craft), hotelovernatninger, fuld forplejning, bagagetransport og pilgrimspas til Caminoen + diverse rabatfordele.
  • Der skal medregnes ekstraudgifter til øvrigt vandreudstyr, eventuelle ekstraovernatninger og transporten til og fra Spanien.    
  • Gå for BørneTelefonen foregår i perioden 15. februar til 1. oktober 2022. Rejsen til Caminoen i Nordspanien vil være fra den 17.-23. september 2022.

Kommentarer