Lyngby

Bæredygtige studieboliger hædres med pris

Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2021 går til PensionDanmarks og Boligfonden DTU’s bæredygtige studieboliger.

PensionDanmark og Boligfonden DTU har i fællesskab udviklet et bæredygtigt studeboligkoncept, der er så vellykket, at det nu hædres med Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2021, som uddeles af Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Prisen uddeles til en ”virksomhed, som i særlig grad er lykkedes med at udvikle et projekt eller et område, så det skiller sig ud”, og her er valget faldet på studieboligkonceptet [Studio]Home, der foreløbig har resulteret i 299 boliger i Ballerup og 491 i Lundtofte.

Fagjuryen fremhæver blandt andet, at konceptet er skalerbart, nytænkende og helhedsorienteret, da bygninger, funktioner, møblering og bæredygtighed er tænkt sammen.

”Vi er glade og stolte over, at vores arbejde med at udvikle et innovativt koncept for bæredygtige og prisbillige studieboliger er lykkedes i så høj grad, at vi nu også vinder en pris for det. Det er resultatet af en dedikeret indsats fra såvel PensionDanmark og Boligfonden DTU, som fra vores leverandører på projektet, der har vist vilje og evne til at tænke nyt sammen med os,” siger Marius Møller, direktør for ejendomme i PensionDanmark

PensionDanmark og Boligfonden DTU gik i 2016 sammen om at udvikle og bygge prisvenlige bæredygtige studieboliger i høj kvalitet. Partnerskabet har udviklet en model, hvor driftsoptimering, holdbarhed og en simpel reparationsproces skaber plads til høj kvalitet samtidig med, at huslejen kan betales med en SU.

Boligerne opføres med stort set identiske værelsesmoduler i træ tegnet af arkitekterne fra Vandkunsten, som totalentreprenøren Scandi Byg producerer hurtigt og omkostningseffektivt. Det gjorde det blandt andet muligt, at indvie de første studieboliger i Ballerup kun et år efter, at byggetilladelsen var givet.

”Med byggerierne i Lundtofte og Ballerup har vi bevist, at vores idé er særdeles levedygtig, og med vores strømlinede tilgang vil vi hurtigt kunne udbrede konceptet til andre byer og uddannelsessteder,” forklarer Marius Møller.

Studieboligerne afleveres med faste, bæredygtige møbler fra den danske design- og teknologivirksomhed Stykka. Møblerne er udført i krydsfiner med lang holdbarhed, og rummer så meget opbevaringsplads, så der ikke skal bruges kvadratmeter på depotfaciliteter. Det giver en betydelig CO2-besparelse og en bedre arealudnyttelse med også mindre affald og slitage ved ind- og udflytning, fordi beboerne ikke skal medbringe, anskaffe og afskaffe egne møbler.

Samtidig er møblerne opbygget i enkeltdele, som nemt kan adskilles. Er uheldet ude kan reservedele bestilles ved at scanne møblet med en app.

”De faste møbler er et fremragende eksempel på de innovative løsninger, vi ønsker i vores ejendomme. Her får vi bæredygtige møbler, samtidig med at vi forenkler ind- og udflytningen for beboerne, som også sparer penge i et ofte stramt boligbudget. Det er en win-win-win-løsning for os, de studerende og omverdenen,” påpeger Marius Møller.

Du kan se og høre mere om studieboligerne i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=lrpsQu99Hsk

Kommentarer